
3. Kurssi Karjalaiset piirakat
3. Kurssi Karjalaiset piirakat
Piirakasta emäntä ja isäntä tunnetaan
Karjalanpiirakka on kenties kaikkein tunnetuin karjalainen ruoka, mutta samasta piirakkataikinasta syntyvät myös herkulliset supikkaat, sultsinat ja sulhaspiirakat. Pulikoi, täytä, paista ja maista! Perinteiset piirakat täytettiin ohralla ja voideltiin runsaalla voilla, olivathan piirakat alkuun pyhäruokaa. Ohralla täytetään myös sulhaspiirakka, jota perinteisesti tehtiin mieluisalle kosijaehdokkaalle. Makea lanttu on yksi käytetyimpiä juureksia itäsuomalaisessa ruokaperinteessä ja se sopii erinomaisesti rukiin kaveriksi makeissa supikkaissa. Pyhäpäivänä paistellaan sultsinat hellanlevyllä ja täytetään mannapuurolla, syödään sormet voissa heti lämpimänä. Tällä verkkokurssilla perehdytään piirakan valmistuksen saloihin, opetellaan pulikan käyttöä ja erilaisia rypytystapoja. Tervetuloa mukaan!
Katso johdanto tästä
Kurssi sisältää:
Kirjalliset reseptit
Opetusvideot:
Johdanto 00:24
Kuoritaikinan teko 01:14
Kuoritaikinan pulikointi 05:35
Keitinpiirakat 04:08
Karjalanpiirakka 05:51
Perunapiirakka 02:22
Lanttusupikas 02:32
Keitinpiirakoiden paisto 02:09
Karjalanpiirakoiden paisto 01:18
Sultsinoiden paisto 01:18
Sultsinoiden täyttö 00:56
Loppusanat 00:43
Pääsyn yksityiseen facebook-ryhmään jossa voi keskustella ja jakaa omia leipomuksiaan.
Kun tilaat kurssin saat sähköpostiisi linkin. Linkin takaa löydät kurssin videot ja sisällön.
Voit katsoa videot haluamassasi järjestyksessä ja kun se sinulle parhaiten sopii!