3. Kurssi Karjalaiset piirakat

3. Kurssi Karjalaiset piirakat


Piirakasta emäntä tunnetaan

Karjalanpiirakka on kenties kaikkein tunnetuin karjalainen ruoka, mutta samasta piirakkataikinasta syntyvät myös herkulliset supikkaat, sultsinat ja sulhaspiirakat. Pulikoi, täytä, paista ja maista! Perinteiset piirakat täytettiin ohralla ja voideltiin runsaalla voilla, olivathan piirakat alkuun pyhäruokaa. Ohralla täytetään myös sulhaspiirakka, jota perinteisesti tehtiin mieluisalle kosijaehdokkaalle. Makea lanttu on yksi käytetyimpiä juureksia itäsuomalaisessa ruokaperinteessä ja se sopii erinomaisesti rukiin kaveriksi makeissa supikkaissa. Pyhäpäivänä paistellaan sultsinat hellanlevyllä ja täytetään mannapuurolla, syödään sormet voissa heti lämpimänä. Tällä verkkokurssilla perehdytään piirakan valmistuksen saloihin, opetellaan pulikan käyttöä ja erilaisia rypytystapoja. Tervetuloa mukaan!

39€
Tarkista kenttä
Hinta: 39,00 €

Katso myös nämä

Savusaunailta vanhassa riihessä

Ruskakausi on alkanut ja mikä sen parempaa väriloiston keskellä kuin ottaa irtiotto arjesta ja kokea...
350€

Tulossa pian: 5. Kurssi Perinteisiä Jälkiruokia

Uunirahka, mustikkakukko, hapanletut ja marjamämmi. Tuntemattomia suuruuksia, herkullisia tuttuja makuja....
Tulossa pian

1. Kurssi Juureen tehty ruisleipä

Leivinuuni on karjalaisen keittiön sydän ja sydämenmaku on hapan. Väkevä, hapanjuureen valmistettu ruisleipä...
39 €