MAJATALOSTA MAJATALOON PYÖRÄVAELLUS

MAJATALOSTA MAJATALOON PYÖRÄVAELLUS

Kajaanintie 844, 75700 Valtimo
Majatalosta majataloon pyörävaellus
Pyörävaelluksen tunnelmaa
Karjalanpiirakat
Karelia á la carte
Majatalosta majataloon pyörävaellus
Pyörävaelluksen tunnelmaa
Karjalanpiirakat
Karelia á la carte

MAJATALOSTA MAJATALOON PYÖRÄVAELLUS

Pyörävaellus majatalosta majataloon ja kylästä kylään halki karjalanpiirakka maan

Pyöräilyreitti kulkee Nurmeksen Salmenkylästä Valtimon Puukarin kautta Nurmekseen Bomban karjalaiskylään ja Männikkölän Pirtille Pielisen rannalle ja sieltä takaisin Salmenkylään Majatalo Pihlajapuuhun. Majatalojen leppoisa tunnelma ja kotoisat Ylä-Karjalan maalaismaisemat hemmottelevat matkan varrella. Pyöräilymatkaa kertyy noin 100 - 200 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä. Pyörävaelluksella tarjotaan aitoja makuja Karelia à la carte ruokapöydästä kunkin majatalon tapaan.

 


OHJELMA
1 Päivä
Saapuminen Majatalo Pihlajapuuhun. Retki-info ja retken reittivalinnat. Katsotaan varusteet ja pyörät valmiiksi matkaa varten. Jos tulet jo lounaalle, pyöräilyyn voi käydä ottamassa tuntumaa Nälkömäki -pyöräretkellä. Retkellä pyöräillään ihailemaan upeita maisemia Nälkömäeltä Pieliselle päin. Nälkömäeltä voi jatkaa matkaa Koivikkolan kodan kautta, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon ja makkaran paistoon. Kodalta pyöräillään Viemenjärven ympäri takaisin Pihlajapuuhun. Pyöräilymatka noin 18 km.
-  Jos olet vuokrannut polkupyörät, katsotaan varusteet ja pyörät valmiiksi vaellusta varten.

  • Illallinen, sauna ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa.

2. Päivä
Majatalo Pihlajapuusta ajetaan Laitalan Lomiin. Reitti kulkee Kuokkastenkosken, Vastimon kylän ja Karhunpään kyläteitä pitkin. Kuokkastenkoskella voi poiketa katsomaan kosken patoaluetta.

- Valtimolta tulevat vedet laskevat Kuokkastenkosken kautta Kuokkastenjärveen ja sitten Pieliseen. Pudotusta on 11 metriä ja koski on lähes kilometrin mittainen. Koskeen on rakennettu ensin säännöstelypato ja sittemmin paikallista tarvetta palveleva vesivoimala. Kosken alajuoksulle on kunnostettu nuotio- ja uimapaikka. Linkki: Kuokkastenkosken uimapaikka

Laitalassa päästään melomaan. Laitalan Lomien Henna-emäntä perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät omatoimiselle melontaretkelle. Karhujoen muuttuvat varsimaisemat tarjoavat melojille aina uutta nähtävää. Karhujokea riittää kymmeniä kilometriä, joten retken pituuden voi itse valita. 

  • Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa.
  • Reitti: Pihlajapuu-Laitala 22 km

3. Päivä
Laitalan Lomista matka jatkuu kohti Valtimon Puukaria ja Majatalo Puukarin Pysäkkiä. Matkan varrella voi käydä Kalliojärven lintutornilla. Kalliojärvi on matala, ruohikkoinen, rehevä järvi, jossa on avovettä vain siellä täällä. Järvi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan. Kalliojärven pesimälinnustoon ovat kuuluneet mm. mustakurkku-uikku, laulujoutsen ja pikkulokki. Kalliojärvellä on kaksi lintutornia, luontopolku ja kota. Osoite: Kalliojärventie 300, Kalliojärvi. 
Nuolijärven kylällä pysähdy tutustumaan pienen pieneen ihanuuskauppaan Marjapaikkaan. Osoite: Puukarintie 100, 75700 Valtimo 
Linkit: Kalliojärven lintutorniMarjapaikka

  • Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Puukarin Pysäkillä
  • Reitti: Laitala-Puukarin Pysäkki 27 km

Puukarin Pysäkin lisälenkit:
Rasimäen evakkokylä
Rasimäki th E, 75790 Valtimo
Kylän raitilla on kaikille avoin levähdyspaikka Tulehmo, jossa voi nauttia retkieväät ja vaikka paistella makkarat.  | 22 km <-> Karttalinkki
tai Tavikosken hierinmylly, Verkkojoentie 381 A, 75770 Valtimo | 22 km <-> Karttalinkki

4. Päivä
Majatalo Puukarin Pysäkiltä matka jatkuu kohti Nurmesta. Valtimon kirkonkylällä kannattaa pysähtyä tutustumaan Valtimon museoihin sekä Keskuskadun pieniin puoteihin. Valtimon kirkonkylän jälkeen poiketaan kyläteille. Reitti kulkee Karhunpään ja Jokikylän kautta Nurmeksen Porokylään ja sieltä edelleen Nurmeksen nähtävyyksiin tai suoraan Männikkölän Pirtille.

Nurmeksessa kannattaa tutustua vanhan kauppalan historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmeksen alueeseen. Alueen asemakaava on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojelukohde. Nurmeksen vanhasta kauppalasta matkaa voi jatkaa matkailukaupunkiin Pielisen rannalle Bomban Talolle, karjalaiskylään ja kesätorille. Linkit: Bomba.fiMatkailukartta/Nurmes

Nurmeksesta matka jatkuu Kynsiniemen kylän kautta Pielisen rantamaisemiin Männikkölän Pirtille.

  • Sauna, päivällinen ja yöpyminen Männikkölän Pirtillä.
    Reitti: Puukarin Pysäkki-Männikkölän Pirtti 43 km

5. Päivä
Aamiaisen jälkeen pyöräily takaisin autollenne Lukanpuron kylämaiseman ja Aronsalmen kautta Majatalo Pihlajapuuhun. Polkupyörien ja varusteiden palautus. Lisäpalveluista voi tilata lounaan ennen kotiin lähtöä.

  •  Reitti: Männikkölän Pirtti-Pihlajapuu 15 km


Hinta: 580€/hlö/4 vrk, 5 päivää. 

Hintaan sisältyy: majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat, päivällinen sekä ohjelmapalvelut majatalossa), matkatavarakuljetus, retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät. Koronatilanteesta johtuen tuotteella on maksuton peruutus. 
Lisähinnasta ja tilauksesta: Pyörävaellus opastettuna 600€/ ryhmä

Lisäpalvelut verkkokaupasta tältä tuotekortilta:
Pyörä+kypärä+laukut 60€/hlö/vaellus 
Henkilökuljetus asemalta <-> Pihlajapuu 30€
Tulopäivän lounas 20€
Lähtöpäivän lounas 20€
Karjalaisiaherkkuja

 

Varaukset suoraan Äksyjen Ämmien matkailupalvelujen verkkokaupasta:

https://aksytammat.fi/p/114/pyorailyretket/majatalosta-majataloon-pyoravaellus

HUOM! Jos haluat varata tuotteen sähköpostilla, lähetä viestiä: sales@aksytammat.fi

 

Majatalosta majataloon reittikartta

  • Majataloissa voit lomailla turvallisesti. Asiakkaidemme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Pidämme huolta, että turvallisuus ja hygienia ovat nyt erityisen hyvin hoidettu. Olemme tehostaneet siivousta ja desinfiointia ja varmistaneet saippuan, käsidesin ja käsipyyhkeiden riittävyyden kaikissa tiloissamme. Teemme työtämme Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen.

Majatalojen esittelyt:
www.puukarinpysakki.fi
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

 

580€/hlö/4 vrk, 5 päivää
Kajaanintie 844, 75700 Valtimo

Katso myös nämä

Hirsisaunapysähdys Puukarin Pysäkillä

Puukarin hirsisaunassa koet aitoa pysähtymistä. Kylpijää odottavat tuoksuvat kuusenoksat, jotka erittävät...
185€

PUUKARIN PYSÄHDYS

Haaveiletko tunnelmallisesta hyvinvointilomasta ottaen luonnossa rauhoittavia metsäkylpyjä ja herkutellen...
105 €

Savusaunailta vanhassa riihessä

Ota irtiotto arjesta ja koe rentouttavia elämyksiä. Savusaunailta vanhassa riihessä on tunnelmallinen lisä...
450€