Ruoka

Karjalainen ilta

89 € Karjalainen illallinen tarjoillaan tunnelmallisessa pirtissä, yhdessä nauttien ison pirttipöydän ympärillä. Hyvä ruoka, juoma ja seura muodostavat parhaan paketin. Minimi henkilömäärä kuusi . Varaus tehtävä viikko ennen saapumista.

Karjalainen lounas ryhmille

32 € Koe karjalaisen ruokaperinteen herkut, villiyrteillä ja oman tilan tuotteilla valmistettuina. Keittiön sydän on perinteinen puulla lämmitettävä uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon herkut ja paistuvat perinteiset karjalan piirakat.

Kesäillan pidot

89€ Kesäillan pidot menu koostuu alueen palkituista juomista ja puhtaasta paikallisesta luomuruoasta, joka tehdään karjalaista ruoanlaittotapaa noudattaen. Kaikki ruoka mitä meidän pöydässämme on, kumpuaa kunnioituksesta mahtavaa luontoa ja puhtaita raaka-aineita kohtaan.

Majatalon yrttipuutarha ja illallinen

76€ Matka puutarhaan, kuulet yhden puutarhurin ja emännän tapaan hoitaa ja huolehtia florasta ja faunasta maaseutumaisessa ympäristössä. Puolen tunnin opastetun kierroksen jälkeen istuudutaan illalispöytään nauttimaan Majatalon vieraanvaraisuudesta ja luomuherkkujen makuilottelusta.  

Majatalon Illallinen

48€ Majatalon keittiön sydän on perinteinen puulämmitteinen uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon herkut. Ruoka tarjoillaan Majatalon tunnelmallisen pirtin pitkissä pöydissä kipoilla ja vadeilla. Vadit ja kipot kiertävät pöydässä ruokailijalta toiselle. Puukarin menu koostuu sesongin mukaisista...

Tervetuloa makumatkalle karjalaiseen keittiöön

Meillä on tehty ruokaa samalla filosofialla 30 vuoden ajan. Me arvostamme ruokaa. Siksi käytämme sen valmistamiseen lempeyttä ja aikaa.

Ydinajatuksemme on, että raaka-aineet tulevat läheltä, maakunnastamme Pohjois-Karjalasta. Siksi näet pöydässämme Puruveden muikkuja, savusaunassa kypsynyttä lammasta, lämmössä pehmennyttä palsternakkaa ja uunijuustoa mansikkahillolla, vain muutamia mainitakseni.

Uuni on keittiömme sydän. Sen lämmössä paistuvat luomuruisleivät, ohrapiirakat ja pitkään haudutetut pataruuat.

Anni, majatalon emäntä ja chef suhtautuu ruokaan intohimolla. Hän on tarkka raaka-aineiden valinnassa ja hän tietää tarkkaan mitä haluaa ja mitä makuja pöytään tulee. Intohimo ja rakkaus omaan kotiseutuun näkyy hyvin ruoassa. Kunnioitus kaikkea elämää kohtaan huomaa esimerkiksi ruokahävikin minimoimisessa, lihan ja kalan käsittelyssä, vihannesten ja juuresten kuorimisessa ja ylipäänsä luonnon kierron ymmärtämisessä.

Pohjois-Karjalassa luonnon antimet ovat aina olleet ruoanlaiton keskiössä ja niistä on osattu tehdä erilaisia herkkuja. Sen vuoksi Puukarin menu koostuu luontoemon lahjoista: riistasta, kalasta, marjoista, juureksista, sienistä ja yrteistä. Piirakat ovat myös tärkeä osa perinnekeittiötä.

Vuonna 2017 Puukarin Pysäkki palkittiin toiseksi parhaana pienenä yrityksenä Portaat luomuun -ohjelman Luomu SM -kisoissa. Majatalo on kolmen tähden luomuravintola. Anni käy puhumassa myös karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolesta, sekä kästävästä matkailusta ja kulttuurin hyödyntämisessä omassa yritystoiminnassa

 

“Täydellinen lounas. Oman talon viljasta tehty ruisleipä kruunasi aterian. Karjalanpiirakat olivat suussasulavia.” — ARVOSTELU, GOOGLE
“Mahtavaa luomuruokaa, jossa käytetään myös villiyrttejä ja syötäviä kukkia. Piirakat ovat parasta mitä voi saada. Kannattaa käydä tai viipyä pidempäänkin!” — ARVOSTELU, TRIPADVISOR