Ruoka

Tervetuloa makumatkalle

"Meillä on tehty ruokaa samalla filosofialla 30 vuoden ajan. Me arvostamme ruokaa ja rakastamme laittaa sitä vieraillemme.
Siksi käytämme sen valmistamiseen lempeyttä ja aikaa."
- Anni emäntä -

 

Karjalainen lounas ryhmille

Koe karjalaisen ruokaperinteen herkut, villiyrteillä ja oman tilan tuotteilla valmistettuina. Keittiön sydän on perinteinen puulla lämmitettävä uuni,...
32 €

Pysäkin Illallinen ryhmille

Majatalon keittiön sydän on perinteinen puulämmitteinen uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon herkut. Ruoka tarjoillaan Majatalon tunnelmallisen...
48€

Majatalon Illallinen majoittujille

Majatalon keittiön sydän on perinteinen puulämmitteinen uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon herkut.
48€

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Kaikki majatalot ovat Karelia à la carte -majataloja.

Tervetuloa aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin sielunmaisemaan Pohjois-Karjalan pohjoisimpaan osaan. Rakkaudesta perinteiseen karjalaiseen ruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista ja ilman konstailuja ja kommervinkkejä. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta majatalon emäntien opastuksella. 

Tervetuloa makumatkalle karjalaiseen keittiöön

Meillä on tehty ruokaa samalla filosofialla 30 vuoden ajan. Me arvostamme ruokaa. Siksi käytämme sen valmistamiseen lempeyttä ja aikaa.

Ydinajatuksemme on, että raaka-aineet tulevat läheltä, maakunnastamme Pohjois-Karjalasta. Siksi näet pöydässämme Puruveden muikkuja, savusaunassa kypsynyttä lammasta, lämmössä pehmennyttä palsternakkaa ja uunijuustoa mansikkahillolla, vain muutamia mainitakseni.

Uuni on keittiömme sydän. Sen lämmössä paistuvat luomuruisleivät, ohrapiirakat ja pitkään haudutetut pataruuat.

Anni, majatalon emäntä ja chef suhtautuu ruokaan intohimolla. Hän on tarkka raaka-aineiden valinnassa ja hän tietää tarkkaan mitä haluaa ja mitä makuja pöytään tulee. Intohimo ja rakkaus omaan kotiseutuun näkyy hyvin ruoassa. Kunnioitus kaikkea elämää kohtaan huomaa esimerkiksi ruokahävikin minimoimisessa, lihan ja kalan käsittelyssä, vihannesten ja juuresten kuorimisessa ja ylipäänsä luonnon kierron ymmärtämisessä.

Pohjois-Karjalassa luonnon antimet ovat aina olleet ruoanlaiton keskiössä ja niistä on osattu tehdä erilaisia herkkuja. Sen vuoksi Puukarin menu koostuu luontoemon lahjoista: riistasta, kalasta, marjoista, juureksista, sienistä ja yrteistä. Piirakat ovat myös tärkeä osa perinnekeittiötä.

Vuonna 2017 Puukarin Pysäkki palkittiin toiseksi parhaana pienenä yrityksenä Portaat luomuun -ohjelman Luomu SM -kisoissa. Majatalo on kolmen tähden luomuravintola. Anni käy puhumassa myös karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolesta, sekä kästävästä matkailusta ja kulttuurin hyödyntämisessä omassa yritystoiminnassa

 

“Täydellinen lounas. Oman talon viljasta tehty ruisleipä kruunasi aterian. Karjalanpiirakat olivat suussasulavia.” — ARVOSTELU, GOOGLE
“Mahtavaa luomuruokaa, jossa käytetään myös villiyrttejä ja syötäviä kukkia. Piirakat ovat parasta mitä voi saada. Kannattaa käydä tai viipyä pidempäänkin!” — ARVOSTELU, TRIPADVISOR