Verkkokurssit

Lähde matkalle ensimmäisen luokan emännäksi Kahen Korhoskan kanssa

Miten syntyy perinteinen, juureen leivottu ruisleipä? Entä mitä mahtavat olla perinteiset karjalaiset jälkiruuat?

Verkkokursseillamme perehdytämme sinut myös piirakan valmistuksen saloihin.

1. Kurssi Juureen tehty ruisleipä

29 € Leivinuuni on karjalaisen keittiön sydän ja sydämenmaku on hapan. Väkevä, hapanjuureen valmistettu ruisleipä on siis luonnollisesti arkiruuan kulmakivi, jota leivottiin viikoittain. Puukarin Pysäkki on erityisen tunnettu ikiaikaiseen juureen leivotusta luomuruisleivästään. Tällä verkkokurssilla...

2. Kurssi Neljä villiyrttiä

29€ Verkkokurssilla pääset mukaan yrttien ihmeelliseen maailmaan. Haemme raaka-aineet Majatalon puutarhasta ja metsän reunalta keittiöön. Verkkokurssilla annamme ohjeet miten hyödynnät vuohenputkea, maitohorsmaa, nokkosta ja voikukkaa.

3. Kurssi Karjalaiset piirakat

29€ Karjalanpiirakka on kenties kaikkein tunnetuin karjalainen ruoka, mutta samasta piirakkataikinasta syntyvät myös herkulliset supikkaat, sultsinat ja sulhaspiirakat. Perinteiset piirakat täytettiin ohralla ja voideltiin runsaalla voilla, olivathan piirakat alkuun pyhäruokaa. Tällä verkkokurssilla...

4. Kurssi Hapanmaitotuotteet

29€ Kevät ja kesä olivat maitoruokien aikaa. Maitoruuat olivat arvossaan, onhan hyvä karjaonni talon siunaus. Hapattaminen oli yleistä, koska näin maito saatiin säilymään pidempää kylmätilojen puuttuessa. Hapantuotteita on helppo tehdä itse kotona! Tällä kurssilla opit valmistamaan herkullisia...

5. Kurssi Perinteisiä jälkiruokia

29€ Uunirahka, mustikkakukko, hapanletut ja marjamämmi. Tuntemattomia suuruuksia, herkullisia tuttuja makuja. Tällä verkkokurssilla opit tekemään perinteisiä jälkiruokia, jotka tulevat kuin itsestään uunin lämmössä ja maistuvat taivaallisen muhevalta.

Asiakasarvostelu

“Ostin Neljä villiyrttiä -kurssin, vaikka yrtit olivatkin tuttuja. Ensimmäisestä hetkestä asti olin kananlihalla. Hortoilijana pääsin heti mukaan löytämisen iloon ja käteviin vinkkeihin siitä, mitä yrteille kannattaa tehdä ja miten niitä nauttia.”

-Raija R

Kaks Korhoskaa - ketä myö ollaan?

Kävipä kerran silviisii, että nuorempi Korhoska läksi vanhemman Koshoskan luokse emäntäoppiin. Naurun ja ilonitkun lomassa pyöriteltiin limput ja rypytettiin piirakat, herätettiin ikiaikaisen väkevät juuret henkiin. Näin syntyi Kaks Korhoskaa, kaks tekevää emäntää.

Kaks Korhosen emäntää haluaa jakaa Karjalaisen keittiön runsautta koko Suomeen. Kaks Korhoskaa - karjalaisen ruuan verkkokursseilla tutustutaan perinteisiin leivontatektiikoihin ja karjalaisen keittiön kulmakiviin. Ruisleipä, piirakat, hapanmaitotuotteet ja villiyrtit - paluu juurille on löytämisen ilolla varustettu makumatka omassa kotikeittiössä. Lähehä siehi mukkaa!

“Kasvoi neidot kaunoiset Karjalassa kaulin kädessä. Kaks suuta nauavaa, neljä kättä tekevää, kaks kätevää Korhoskaa.” — T.KORHONEN

Anni Inkeri Korhonen

Vanhempi Korhoska.Piällysakka, emäntäoppien siirtäjä ja majatalon pyörittäjä. Intohimoinen suomalaisen ruuan puolestapuhuja, sekä perinteisen itäsuomalaisen ruokakulttuurin ylläpitäjä.

Taru Johanna Korhonen

Nuorempi Korhoska. Emäntäkokelas, perinnetaitojen elvyttäjä. Murresanailija, joka rakastaa kuunnella entisaikojen arkikertomuksia kahvikupposen äärellä. Oman keittiönsä kätevin emäntä Hellasta Itään-kyökissä.

Matti Koukkari

Loistava kuvaajamme, editoija ja ideanikkari. Eli sisällöntuottaja ja tekniikanihmematti. Hän pitää ruodussa kaksi karjalaista naista.